Лечебните свойства на канелата

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Лечебните свойства на канелата
103828
Лечебните свойства на канелата

Канелата е известна отдавна като подправка, но през последните години е обект на сериозни изследвания, които се опитват да разберат потенциалните й ползи върху здравето ни.

ползите от канелата

Според някои проучвания, дори по-малко от една чаена лъжичка канела на ден може да намали нивото на „лошия” холестерол . Други данни показват, че канелата може да има регулаторен ефект върху кръвната захар , което я прави особено полезна за хора, които страдат от диабет Тип 2 .

Според изследване на Университета в Копенхаген, половин чаена лъжичка канела в комбинация с една лъжичка мед, преди закуска, намалява значително артритните болки . Ароматът на канелата засилва когнитивните функции на паметта и е добър източник на манган, фибри, желязо и калций .

В Древен Египет, канелата е използване в процеса на балсамиране. Египтяните са я добавяли и към храната си, заради лечебните й свойства. През средните векове, канелата е била достъпна само за елита на обществото.

В едно изследване, публикувано от изследователите на Американското министерство на земеделието в Мериленд, канелата оказва благотворно влияние дори при сериозни заболявания като левкемия и намалява растежа и разпространеннието на раковите клетки . В традиционната китайска медицина, Cassia cinnamon се използва при настинки, диария, срещу менструални болки . Вярва се също, че увеличава енергичността и циркулацията на кръвта, помага при студени крайници .

Има антигъбични, антибактериални и противопаразитни свойства . Помага на тялото да се бори с възпаления, предизвикани от някои храни например.

С канелата обаче не трябва да се прекалява . Повечето учени съветват да не се консумира повече от половин лъжичка на ден. Необходимо е да се консултирате и с лекар, тъй като канелата може да предизвика някои нежелани странични ефекти , особено в комбинация с лекарствени продукти .
 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft