IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проекти за залесяване ще получат 1 млн. лв. субсидии

Част от средствата ще бъдат използвани за първоначално засаждане на дръвчета в пустеещи земеделски земи или в опожарени площи

13:06 | 29.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Проекти за залесяване ще получат 1 млн. лв. субсидии

Държавен фонд „Земеделие” ще разгледа утре седем проекта за над 1 млн. лева за залесяване на райони и възстановяване на гори, по които досега се усвояваха сравнително малко средства.

Проектите са по мерките за първоначално залесяване на неземеделски земи и за възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности в горите, където кандидатстват основно общини или структури от агенцията по горите, съобщиха от фонда.

Субсидиите по одобрените проекти са съответно 252 хил. лв. за първоначално залесяване и над 776 хил. лв. за възстановяване на горите. Целта е да се подобри съотношението на горския фонд спрямо общата територия на съответната община, да се извършат превантивни действия срещу пожари и да се възстановят унищожени гори.

Част от средствата от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони ще бъдат използвани за първоначално залесяване на необработваема земеделска земя и опожарена площ. Други проекти предвиждат създаване на системи за откриване на горски пожари в ранен стадий и наблюдение на околната среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още